Det kommer att bli klart!

Nytt besök på Malmö Live idag. Startade med en brand- och säkerhetsövning, där desorienteringen i detta komplexa bygge nådde sin kulmen – skulle man kunna säga. Därefter rev jag av några improviserade, inspirerande och mycket givande möten med olika människor med vilka olika framtida samarbeten sannolikt väntar.

Gul väst. Helt klart det vanligast förekommande plagget på Malmö Live just nu.
Gul väst. Helt klart det vanligast förekommande plagget på Malmö Live just nu.

Sedan bestämde jag mig för att ta tillfället i akt och gå vår guiderunda för att friska upp minnet – och räta ut en del frågetecken som tornat upp sig som svarta spöken under gryningens vargtimmar.

Deli´n är så gott som klar. I stort sett.
Deli´n är så gott som klar. I stort sett.

Vid första försöket gick jag ganska mycket vilse. Hann faktiskt bli riktigt svettig med allt spring upp och ner mellan de fyra våningsplanen. Vid det andra försöket gick jag lite mindre vilse och läste in en vägbeskrivning till mig själv i mobilen under tiden som jag gick turen. Ja, folk tittade jättekonstigt på mig men vad gör man inte? För konsten. Här kan man säga att uttrycket ”en blind leder en döv” nådde nya nivåer. En vilsen och förvirrad person spelar in en vägbeskrivning till den samma, som denna samma person, sedan ska lyssna på och finna logisk. Vid den fjärde rundan flöt det på ganska fint med min egna, smått andfådda röst som gav tveksamma instruktioner;

– Ta höger… vid trappan, eller förresten – fortsätt rakt fram och ta vänster vid hissen…

Dessutom blev jag förvirrad av den här mackapären som kom utkörandes med någon slags automatik från kongressalen.

kongressen

Men jag räknar kallt med att den har funnit sin väg ut och långt bort tills på lördag.

Mörk korridor. Med stege. Skulle kunna vara en konstinstallation;)
Mörk korridor. Med stege. Skulle kunna vara en konstinstallation;)

När jag sedan i stort sett var på väg ut så stötte jag på, än den ena, än den andra guldgruvan, i form av projektdirektör och konstansvarig som gjorde att jag genast blev journalist och uttömde dessa redan så upptagna människor på allehanda matnyttig information. Var ju redan varm i kläderna med mikrofonen efter att ha gått runt och pratat med mig själv i en timme.

Malmös nya vardagsrum. Ses vi där?
Malmös nya vardagsrum. Ses vi där?

När jag till slut kom ner i foajén hade det hänt massor på bara ett par timmar. Supersnygga soffgrupper och mattor i exakt den rätta färgen. För ni vet väl att Malmö Live´s färgskala inte är en slump? Kom på guidning så berättar vi mer om det och mycket annat.

Imorgon är det Valborg och jag tänkte unna mig en ledig kväll i goda vänners lag. Sedan är fredagen kvar för sista finslipningen och för att samla upp de sista lösa trådarna. Eller kanske inte de sista. Men iallafall de jag hinner med innan lördag morgon.

Men vet ni – inte ens stressen, oändliga arbetsdagar och en överfull mejlkorg kan få mig att tappa pirret nu. Har nog aldrig känt mig stolt över något som jag inte på något sätt har medverkat till  – förutom att betala skatt, då. Tänk om den känslan kan plantera sig hos skåningarna, turisterna, konsert- och kongressbesökarna och alla andra som bara råkar passera och hamnar på trädäcket vid kanalen med en kopp kaffe eller i en pösig fåtölj i foajén med ett glas vin. Då har vi det – Malmös nya vardagsrum.