Om

Alakai AB erbjuder guidade turer i hela Skåne, alltid med auktoriserad SkåneGuide. Vi arrangerar allt från den lilla stadsvandringen till större helhetsupplevelser som sträcker sig över en eller flera dagar. Vi skräddarsyr turerna efter kundens behov och önskemål och arrangerar guidade turer på olika teman såsom mat, arkitektur, hållbarhet med mera.

Alakai AB har också tekniken som höjer upplevelsen av ert event. Vi hjälper er med allt från Whisperutrustning för er guidning till högtalaranläggningar för tal, musik och presentationer.

Alakai AB är också verksam inom media och journalistik och kan anlitas som skribent, reporter och speakertjänster. Vi arbetar även med media- och kommunikationsträning.

10470868_10204841131882731_8487482361414615029_o

Anna Töörn började arbeta inom turistnäringen, som guide och reseledare på 90-talet, främst i Turkiet. Anna var också delägare i ett italienskt reseföretag som arrangerade jaktresor till Lappland i norra Sverige samt björnjakter i Alaska, USA. Där var Anna arrangör, guide och tolk.

I början av 2000-talet utbildade sig Anna till journalist och arbetade under många år som TV-journalist på TV4. På grund av flera längre utlandsvistelser i Brasilien, Indien och Japan arbetade hon också som frilansjournalist i dessa länder.

Idag är Anna auktoriserad Skåneguide med företaget Alakai AB .

Fredrik tar hand om ekonomin och rycker in med praktiska och tekniska lösningar när det krävs.