Det är mycket nu!

Morgonen gick åt till förberedelsearbete för helgens premiärguidningar på Malmö Live. Det är ganska nya ämnen för mig kan man säga, vi rör oss i häraden av Mondrianska element, keramikstavar och djupdykningar i akustikens värld. Guide- och journalistyrket ligger väldigt nära varandra på det sättet. Ta till sig informationen, sålla, sortera och gör den begriplig för vem som helst.

Eftersom jag och tre guidekollegor hade ynnesten att få komma in på Malmö Live idag (inte så lätt ska ni veta;) tänkte jag att jag skulle ta några bilder på hur ett sånt gigantiskt projekt ser ut tre dagar innan dörrarna öppnas. Eftersom jag känner mig själv så skrev jag en komihåglapp.

Komihåglapp.
Komihåglapp.

Det hjälpte föga. Det är svårt att förklara. Jag vet inte om det var mest rörigt i mitt huvud eller på Malmö Live? Men det hade hänt oroligt mycket sedan jag var där i torsdags. Hur som helst så var jag så upptagen med att memorera guideturen så jag glömde helt bort att fotografera.

Nu är spänningen olidlig inför lördagen när detta nya monument slår upp sina portar för folket. Jag pluggar, planerar, mejlar, ringer, glömmer och kommer ihåg, stressar och djupandas och gläds över att få vara en del av detta.

Imorgon får jag en ny chans – ska på säkerhetsgenomgång och lyssna på brandlarmet på Malmö Live. Jag lämnar lappen framme och hoppas kunna leverera några pre-malmölive-foton imorgon.

Men jag lovar inget…