Sommar!

Vi är mitt i sommaren och visst är det skönt även om vädergudarna inte helt är med oss. För mig passar väderleken ganska bra. Jag är förvisso ledig från mitt jobb på Pellevision men på Malmö Live tuffar de guidade visningarna på, om än inte i samma takt som i maj och juni. Så jag hinner också andas. Har haft släktbesök, varit på Falsterbo Horse Show, besökt Öland i några dagar och njutit av in lilla trädgård här hemma. Alla varma dagar blir det dopp på Sibbarp också.

Jag och min syster Cajsa på en blåsig strand i Höllviken.
Jag och min syster Cajsa på en blåsig strand i Höllviken.

Intresset för Malmö Live är fortsatt stort. Vi kör två fasta turer i veckan, oftast onsdag klockan 18:00 och söndag klockan 14:00, men kontrollera alltid hemsidan för senaste uppdatering samt bokning – alakai.se  Skönt är det iallafall att vi kan gå ut på trädäcket nu också och titta närmare på till exempel Eva Hilds ”Rubato” när vi har visning på Malmö Live.

 

Eva Hilds "Rubato" drar mycket intresse från besökarna.
Eva Hilds ”Rubato” drar mycket intresse från besökarna.

Juli är en perfekt månad för guidning av Malmö Live, eftersom det inte sker så mycket aktiviteter i huset så vi kan guida runt ganska obehindrat. Svårare blir det efter sommaren. Huset kommer att sjuda, bubbla, explodera av aktiviteter när höstprogrammet kör igång. Men vi får pussla så gott det går och visa så mycket vi kan.

Lyxigt i juli när vi ganska obehindrat kan visa alla salar. Här en tom "Kuben", som snart sjuder av liv.
Lyxigt i juli när vi ganska obehindrat kan visa alla salar. Här en tom ”Kuben”, som snart sjuder av liv.

Under sommaren har ytterligare ett spektakulärt konstverk kommit på plats. Cerith Wyn Evans neonljuskonstverk. Att bara följa arbetet med att få upp E.V.E.N.T. var riktigt spännande.

E.V.E.N.T - äntligen på plats.
E.V.E.N.T – äntligen på plats.

Nu ser jag fram emot en intensiv höst med massor av besökare på Malmö Live. Mycket på gång så håll dig uppdaterad!