Mer att göra i Malmö

Det sägs att vår stad är en av de krogtätaste i Sverige. Kanske är det för att hälften av alla som bor i Malmö är under 30? Runt Möllevångstorget och Davidshallstorg testar unga krögare sina vingar med influenser från Frankrike, Italien, Japan, Libanon, Iran och många andra ställen. Att Malmö har över 170 nationaliteter och avspeglas naturligtvis i krogvärlden. Här finner du mat från alla världens hörn. Här samsas Guide Michelin-krogar med landets bästa falafel-ställen. Det är bara att välja!

mat

Boka en guidad matvandring med internationella influenser i Rosengård eller på Möllevången.

matkaravanlogg kryddorfranrosengard

Du kan räkna med att bli överraskad av kulturlivet i stan. Malmö Lives helt fantastiska konsertsal erbjuder allt från nallekonserter för de allra minsta till framträdanden av världsartister inom rock, klassiskt och jazz.

Besök Malmö Live’s hemsida

mlk_logo_svart_png
Sommarscen Malmö fyller hela sommaren med ett program som överraskar och utmanar och Malmöfestivalen är en enda lång mat- och musikfest. Malmö Opera bjuder på klassisk opera och balett, med en scenografi och ett uttryck som är unikt för stan.
Du kan se musikal på någon av de privata teatrarna eller världsartister på någon av arenorna.

Boka en guidad visning på Malmö Opera

logo_malmoopera

Runt om i stan hittar du över 350 offentliga konstverk och massor av exempel på nyskapande arkitektur. Besök de många privata konstgallerierna eller gå på Malmö Konsthall. Du hittar äldre konst och konsthantverk på Malmö Konstmuseum och det bästa av modern svensk och skandinavisk design på Form Design Center vid Lilla Torg. Missa inte heller all fantastisk konst både i och utanför Malmö Live.

Boka en guidad konstrunda i Malmö
grafitti

Det finns ett stort utbud av vintage-och second hand-butiker för mode, form och hantverk. Letar du efter det senaste inom mode och design finns det hundratals mindre butiker i stan och flera stora shoppingcentra som Hansa, Mobilia och Emporia.

shopping

Och räcker inte det finns hela Köpenhamns utbud en halvtimme bort på andra sidan bron. Ha en fin shoppingtur!

 

Boka guidad tur baserad på TV-serien Bron

bron

På tjugo minuter når du hela Malmö med cykel. Du tar dig enkelt från Rosengård till stranden eller från city till landet.

⇒ Hyr en cykel i Malmö

⇒ Boka en guidad cykeltur i Malmö

cyckel

Du kan gå sakta genom stan med en vän eller springa till kullarna med några gerillalöpare. Äta picknick i en park eller dricka öl på ett torg. Promenera längs kajen eller åka skateboard på en ramp. Allt är nära i Sverige minsta storstad. Arbetarstaden blev högskolestad blev upplevelsestad. En plats där människor samlas för att förverkliga sina idéer. En plats där du garanterat får uppleva något nytt.

Välkommen till Malmö. Det börjar här.